S PRIJATELJI POD MACESNI (PO BOHINJSKIH HRIBIH); 22. oktober 2011    
   ... domov  
Matjaz, 26.10.2011 15:06

                                        S PRIJATELJI POD MACESNI       

 

                                                 PRŠIVEC, 1761 m

  

                                               Sobota, 22. 10. 2011

  

 

Udeležba: 7 planincev iz PD Žalec, 3 iz PD Galicija.

Prevoz: S tremi osebnimi avtomobili. Odhod iz Žalca ob 6.00.

Izbrana pot: Prevoz do planine Blato, peš preko planin Jezero in Viševnik na vrh Pršivca. Povratek po isti poti. Za celotno pot s počitki smo porabili 7 ur.

Značilnosti na poti. Dan prej je zapadlo 40 cm snega na izhodišču in do 60 cm snega na vrhu Pršivca. Pred nami na tej poti še ni hodil nihče, zato smo morali celotno pot gaziti. Poseben problem so markacije.Talne so zasute s snegom, na drevesih pa preredke, komaj uporabne. Zimskih markacij ni. Glede na to, da je Pršivec priljubljen in tudi pozimi mikaven cilj, je škoda, da je tako pomanjkljivo markiran. Pod vrhom smo porabili precej časa, da smo našli prehod.

Vreme je bilo do koče na Planini Jezero sončno, potem je sonce skrivala visoka oblačnost. Škoda, saj zaradi oblačnosti nismo »doživeli« zlatorumenih macesnov. Je bila pa temperatura idealna za hojo. Domov smo se vrnili zadovoljni.

Še ena zanimivost. Dobili smo informacijo, da je cesta do planine Blato splužena in prevozna z letnimi pnevmatikami. Res je bilo tako. Razen na dveh ovinkih, kjer je en avto rabil dodatne konjske moči. V ženski in moški obliki.

Poročilo pripravil Dušan Šip  

Število obiskov: 538701 , izdelano v 0.11880898475647 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si