NA BOČ Z OGLEDOM VELIKONOČNICE; 3. april 2016    
   ... domov  
Matjaz, 29.03.2016 16:53

PLANINSKI DRUŠTVI GALICIJA IN ŽALEC

vabita

pohod na Boč (980m) z ogledom Velikonočnic,

ki bo v nedeljo, 3.04.2016

Odhod: Izpred pisarne PD v Žalcu ob 7.00 in izpred POŠ Trje nas avtobus odpelje ob 7.15.

Z Trja se peljemo na avtocesto nakar se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice in Poljčane, nadaljujemo v smeri Poljčan. Cesta nas nato pelje skozi Dražo vas, Žiče in Loče v smeri Zgornjih Poljčan kjer bomo tudi parkirali odvisno od prevoznega sredstva.

S parkirišča nadaljujemo po cesti ali gozdni poti, ki sprva poteka po kolovozu in se vzpenja po dnu dolinice. Po dobrih 10 minutah hoje pot preči cesto in se še naprej vzpenja po dolinici ob kateri na levi strani opazimo krmišče za živali. Kolovoz, ki se vse bolj vzpenja pa se v desnem ovinku spremeni v peš pot, ki se v prečnem vzponu oddalji od dolinice po kateri smo hodili. Pot naprej pa se začne strmo vzpenjati in nas v nekaj minutah pripelje na kolovoz, katerega pa samo prečimo (pot desno gre do doma na Boču).

Pot naprej se zmerno vzpenja in nas mimo križa, ki ga opazimo ob poti pripelje na naslednji kolovoz. Naprej sledimo kolovozu, ki se rahlo vzpenja in se po nekaj minutah spremeni v peš pot. Peš pot se hitro začne strmo vzpenjati in nas po nekaj minutah pripelje na razpotje, kjer bomo nadaljevali po poti čez Balunjačo. Pot čez Balunjačo nato v zmernem vzponu preči pobočja Boča do skalnih pečin, ki jih vidimo pred seboj. Pot nato s pomočjo varoval preči vznožje teh pečin. Prehod pod pečinami ni težaven, je pa nekoliko izpostavljen padajočemu kamenju. Ob vznožju pečin bomo opazili nekaj manjših votlin. Naprej se pot strmo vzpne in nas v nekaj minutah pripelje na mesto, kjer strmina poti nato postopoma popusti in pot nas pripelje na kolovoz, ki se zložno vzpenja ob vojaškem območju. Ko zapustimo bližino vojaškega območja sledi le še pet minut hoje in prispemo na vrh in tu se vzpon še ne konča saj imamo pred seboj še 20m visok razgledni stolp na katerega se po strmih stopnicah povzpnemo in dosegli smo svoj cilj, ki bo poplačan s čudovitim razgledom.

Nakar se spustimo do planinskega doma na Boču, kjer se boste lahko okrepčali, odpočili in nato čez Babe nazaj v Zgornje Poljčane kjer nas čaka prevoz ter veselo domov.

Hoje bo okoli 4 ure, imejte primerno planinsko opremo, rezervna oblačila(dežju), palice, hrano in vodo v nahrbtniku. Možnost nakupa malice boste imeli na koči. Vračamo se domov okoli 17.00 ure.

V slučaju manjšega števila prijav, bomo se odpeljali z osebnimi avtomobili.

PRIJAVE do četrtka 31.3.2016 do večernih ur.
za PD Žalec : Nebojša Krivokapić 041 354 741
za PD Galicija: Igor Senič 041 666 465

Vljudno Vas vabi vaš vodnik Viktor Furman 031 864 826 - PD Galicija

Število obiskov: 751824 , izdelano v 0.1788330078125 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si