CICI POHOD DO DREVESNE HIŠKE V MESTNEM GOZDU CELJE; 16. april 2016    
   ... domov  
Matjaz, 17.04.2016 18:04

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU CELJE

IZLET v MESTNI GOZD CELJE bo to soboto, 16.aprila, z zborom ob 9:00 uri pred Planinskim Društvom Žalec (parkirišče med OŠ Žalec in knjižnico)

V Mestnem gozdu Celje se nahaja največja drevesna hiša v Sloveniji. Edinstvena hišica je v celoti narejena iz duglazije, lesa iz mestnega gozda. Zasnovana je kot manjši informativni in izobraževalni center za šolske skupine in druge obiskovalce gozda. Ob njen se nahaja tudi novo otroško igrišče.

Drevesno hišico bomo obiskali na našem naslednjem cici izletu.

Odhod: 9:00 pred Planinskim Društvom Žalec (parkirišče med OŠ Žalec in knjižnico)
Dobimo se na parkirišču ob OŠ Žalec. Z lastnim prevozom (osebni avtomobili) se bomo skupaj odpeljali do Celja. Na robu parka bomo parkirali avtomobile in se odpravili na pohod. Do hišice nas bo vodila nezahtevna pot. Ob hišici bomo naredili daljši postanek med katerimi se bomo dobro odpočili, obiskali hišico in preizkusili igrala od njej.

Predviden povratek domov okrog 13.00 ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Malica naj bo iz nahrbtnika, saj ob hišici ni možnosti nakupa hrane in pijače.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu vpišite v razpredelnico v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec

Število obiskov: 751916 , izdelano v 0.16642785072327 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si