"CICI POHOD" DO MARTULJŠKIH SLAPOV; 18. junij 2016 - ODPOVEDANO    
   ... domov  
Matjaz, 09.06.2016 23:15

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

vabi na

"CICI POHOD" DO MARTULJŠKIH SLAPOV

v soboto, 11. junija, z zborom ob 7.00 uri na parkirišču pred planinskim društvom Žalec.

Pod Špikom boste našli dva slapova - bisera slovenskega alpskega sveta. Še posebej veličasten je Zgornji Martuljkov slap, ki se spušča v treh stopnjah prek 110 m navpične stene. Pot do njega je sicer dokaj lahka, pot v bližino slapa pa je primerna le za dobro opremljene gornike! Zatem potok nadaljuje pot preko planine Jesenje in kot Spodnji Martuljkov slap pade čez 50 m visoko steno v 400 m dolgo in ozko, v apnenec izoblikovano sotesko - Martuljkovo sotesko. Priporočamo obisk obeh slapov v poznih pomladanskih dneh, ko sta zaradi taljenja snega slapa najbolj vodnata. Čudovit izlet pa dopolnita še domača hrana znane brunarice Pri Ingotu in pa ogled oglarske kope na poti.

Na avtobus boste lahko vstopili v Žalcu - pred pisarno planinskega društva (ob 7.00), na parkirišču pred šolo v Petrovčah (ob 7.10) in parkirišču pred šolo v Trju (ob 7.20).

Od izhodišča se bomo peš odpravili mimo prvega slapa do brunarice Pri Ingotu, kjer bo možno kupiti hrano in pijačo. Prav tako bomo poskrbeli za zabavo otrok z raznimi igrami. Okoli 14. ure se bomo odpravili proti avtobusu. Ob povratku se bomo ustavili še za "ogled presenečenja", ga zaključili okoli 17. ure ter se odpravili proti domu.

Domov se vrnemo okrog 18. ure.

Cena avtobusnega prevoza za otroke je 8 EUR, za odrasle 12 EUR.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak kot ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo in kakšen priboljšek. Ne pozabite tudi na svojo telefonsko številko, posebej shranjeno v kakšnem žepku nahrbtnika.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu vpišite v razpredelnico zaradi zagotovitve zadostnega števila sedežev na avtobusu. Prijave sprejemamo do vključno četrtka, 9.6. 2016.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bo izlet prestavljen.

VABLJENI!

PD Žalec

Poslano ogl. deske 4-6 let: *Žalec I, III, Zabukovica, Griže, Petrovče, Levec, Liboje, Trje, Ponikva

Število obiskov: 699470 , izdelano v 0.13610506057739 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si