MO NA POTEP OD ČRETE DO FARBANCE IN NAZAJ; 8. oktober 2016    
   ... domov  
Matjaz, 10.10.2016 19:18

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA POTEP od ČRETE do FARBANCE IN NAZAJ

V soboto, 8. oktobra 2016

Potem, ko smo s tradicionalnim krstom razširili našo planinsko druščino, je čas za nov izlet. Ne bo preveč naporno za noge, bo pa sprehod po dobroveljski planoti ponudil precej lepega očem. Z avtobusom se bomo popeljali skoraj do planinske koče na Čreti. Pot nas bo vodila do omenjene postojanke PD Vransko, pa mimo ponosno stoječe cerkve sv. Matere božje, do cerkve sv. Katarine in nato v rahlem spustu proti domu na Farbanci, ki leži na južni strani planote, na gozdni jasi sredi obsežnih gozdov. Tam si bomo vzeli čas za oddih in druženje, se tudi okrepčali in se nato prek vrha planote vrnili do avtobusa. Hodili bomo pretežno po gozdnih poteh, vsega skupaj okoli dve uri.

Osnovne informacije:
Avtobus bo izpred POŠ Trje startal ob 8.00. Deset minut kasneje se bo ustavil pred OŠ Petrovče in ob 8.20 še pred stavbo PD v Žalcu. Sledila bo 45 minut dolga vožnja do izhodišča. Od tam dalje pa, kot že rečeno, peš.

Domov se vrnemo med 13. in 14. uro. Vabljeni ste vsi mladi planinci in po želji seveda tudi starši.

Oprema: OBVEZNA planinska obutev,priporočamo pa anorak, dodatna majica, pokrivalo.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi na koči.

Cena: Stroški prevoza 5 evrov za otroka in 6 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev je strošek potrebno plačati mentorju ob sami prijavi. Prijava do četrtka, 6. oktobra 2016 pri mentorjih ali v prostorih PD Žalec v v četrtek od 20,00 do 21,00 ure.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji

Število obiskov: 699300 , izdelano v 0.1336498260498 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si