CICI POHOD NA ŠMOHOR; 29. oktober 2016    
   ... domov  
Matjaz, 29.10.2016 00:00

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" na ŠMOHOR

IZLET na Šmohor bo soboto, 29. oktobra
z zborom ob 09.30 uri na parkirišču pri kamnolomu v Libojah.

V soboto se bomo zbrali, da se bomo na en kratek planinski izlet podali. Tokrat bomo odšli na Šmohor nad Laškim. Dom na Šmohorju se nahaja med Laškim, Libojami in Zabukovico. Od doma, oziroma od nekaj minut oddaljene cerkve svetega Mohorja, je lep razgled na bližnje vrhove Posavskega hribovja. Proti jugu vidimo Veliko Kozje in Kopitnik, pod njima pa Laško. Na severno stran pa vidimo bližnji Gozdnik in Kotečnik, ter v daljavi Paški Kozjak in del Pohorja, na vzhod in zahod razgled ovira gozd.

Dobili se bomo pri kamnolomu v Libojah in se skupaj odpeljali do izhodišča. Pot proti domu nas bo vodila skozi široke gozdne poti, travnike ? Naš cilj bo sicer dom na Šmohorju v kolikor bo še moči v nogah pa se bomo odpravili še proti oz. na Malič. Pri domu bomo imeli daljši postanek, da se odpočijemo in napolnimo želodčke. V domu bo možno tudi kupiti pijačo in hrano. Da nam bo čas hitreje minil bomo za otroke pripravili tudi zabavne igre.

Zbrali se bomo na parkirišču pri kamnolomu ob 9.30 uri. Na izletu vsak otrok potrebuje spremstvo starša. Seveda pa so zraven vabljeni tudi sestrice in bratci (starejši od treh let).

Na izhodiščno točko se bomo vrnili med 13. in 14. uro.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čim bolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Hrana naj bo iz nahrbtnika. Možnost nakupa hrane bo tudi na domu.

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite z vpisom v tabelo v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec

Poslano ogl. deske 4-6 let: *Žalec I, III, Zabukovica, Griže, Petrovče, Levec, Liboje, Trje, Ponikva

Število obiskov: 751819 , izdelano v 0.18235087394714 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si