MO NA RESEVNO; 12. november 2016 - ODPOVEDANO!!    
   ... domov  
Matjaz, 07.11.2016 23:21

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

na RESEVNO (682 n. m.)

V soboto,12. novembra 2016

Dež je v preteklih dneh pošteno namočil našo okolico, a ob primerni obutvi in oblačilih, nas razmočena tla ne bodo odvrnila od novega izleta. Da le ne bi padalo.

Tokrat jo bomo mahnili proti vzhodu. Cilj je Resevna, vzpetina, ki leži jugozahodno od Šentjurja in se ponaša z razglednim stolpom. Z njega v lepem vremenu pogled seže zelooo daleč. Hrib je dobil ime po resju, ki ga na njegovih pobočjih ne manjka.

Mi bomo proti vrhu krenili s Šentjurskega konca. Čaka nas ura in pol ne preveč zahtevne hoje navkreber. V koči tik pod vrhom se bomo lahko okrepčali in seveda nekoliko pozabavali.

Ali se vrnemo po isti poti v dolino ali proti Štoram, pa bo odvisno od vremena v prihodnjih dneh. V vsakem primeru računamo, da bomo doma okoli 14. ure.

Osnovne informacije:
Avtobus bo startal izpred PD Žalec ob 8.00. Pred POŠ Trje se bo ustavil ob 8.15. uri, pri OŠ Petrovče pa je predviden vstop na avtobus ob 8.30. Do startne točke pohoda nas čaka približno pol ure vožnje.

Oprema:
OBVEZNA planinska obutev,priporočamo pa anorak, dodatno majico, pokrivalo.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi na koči.

Cena: Strošek prevoza je 4 evre za otroka in 6 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev je prispevek potrebno plačati mentorju ob sami prijavi. Zadnji rok prijave je četrtek (do 13. ure).

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vabljeni ste vsi mladi planinci in po želji seveda tudi starši.

Vaši mentorji

Število obiskov: 752029 , izdelano v 0.24272012710571 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si