SENIORJI NA GORO OLJKO; 8. februar 2017    
   ... domov  
Matjaz, 12.02.2017 17:03

NEŽA MAURER, GORA OLJKA IN SENIORJI

v sredo, 8. 2. 2017, na slovenski kulturni praznik

Se nam obeta kulturno obarvano planinsko leto? Naš prvi letošnji izlet in kulturni praznik sta se zlila. Naj bo zato prva letošnja seniorska sreda naš planinski, kulturni in družabni dan.

Ob 8h bomo odbrneli izpred društvene pisarne v Žalcu in pritisnili na zavoro že čez kakšnih 15 minut. V naselju Kobank, pri rojstni hiši naše savinjske in vseslovenske pesnice, Neže Maurer, bo prvi postanek. Breda nam bo povedala več o pesnici in njenem delu, tudikakšno njeno pesem bomo slišali. Nežinega rojstnega doma si žal od znotraj ne moremo ogledati, saj je hiša v obnavljanju in zaradi varnosti ni odprta za obiskovalce.

Po kulturnem delu se bomo z avtomobili še malo premaknili naprej. Toliko, da bo prva urica in pol namenjena nogam. In kakšnih 350 metrov višinske razlike bomo premagali. Tudi vrh Gore Oljke nam bo vzel nekaj časa. Zaradi razgleda in ogleda vsaj spodnje cerkve.

V planinskem domu si bomo priredili družabni del izleta. Zdaj smo že vajeni, da se v nahrbtnikih skrivajo domače čarovnije. Oskrbnik jih bo oplemenitil iz svojih zalog. Po vsem tem pa bo gotovo iz naše notranjosti na svetlo prišla tudi kakšna hudomušna domislica.

Sestop bo na nogah in na kolesih enak, kot je bil vzpon. Doma bomo najpozneje do 14. ure, razen če se vam ne bo mudilo.

Opremite se vremenskim razmeram primerno. Tokrat bo "glavni" na izletu Polzelan Vlado, Breda bo "dušna pastirica", z Robijem bova pa kdaj pomagala, kdaj pa tudi malo positnarila. Če bo treba seveda. So pa prijave potrebne do torka, 7. 2. 2017, popoldne.

Prisrčno vabljeni prvič letos!

Dušan

Število obiskov: 698822 , izdelano v 0.12689280509949 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si