MO NA GORO OLJKO; 1. april 2017    
   ... domov  
Matjaz, 03.04.2017 21:45

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

na GORO OLJKO (733 n. m.)

V soboto, 1. aprila 2017

Dan potegavščin bomo tokrat obogatili še z izletom. Mahnili jo bomo na Goro Oljko. Le kdo je ne pozna? Če še niste bili na njej, ste jo zagotovo občudovali z razdalje. Cerkev Sv. Križa na vrhu deluje tako mogočno. Tudi od daleč. Zdi se, kot da uživa v čudovitem razgledu. Lahko ji bomo delali družbo.

Vendar bo pred tem potrebno premagati dobrih 300 višinskih metrov. Pohod bomo začeli v bližini Vimperka. Računamo, da bomo vzpon zmogli v dobri uri. Pot proti dolini bo pol krajša.

Na vrhu pa ne bomo uživali le v razgledu in postrežbi prijaznih gostiteljev v koči. Tokrat boste mladi planinci lahko spoznali kompas in karto, ki jo uporabljamo na tekmovanjih v planinski orientaciji. Čaka pa vas še kakšen izziv.

Avtobus bo odpeljal izpred POŠ Trje ob 8.00. Pred OŠ Petrovče se bo ustavil ob 8.15, pri OŠ Žalec pa je predviden vstop na avtobus ob 8.30. Do startne točke pohoda nas nato čakaš še približno 15 minut vožnje.

Domov se predvidoma vrnemo okoli 12,30. ure.

Oprema: Planinska obutev, priporočamo pa anorak, dodatno majico, pokrivalo.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi na koči.

Cena: Strošek prevoza je 4 evre za otroka in 5 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev je prispevek potrebno plačati mentorju ob sami prijavi. Zadnji rok prijave je četrtek (do 13. ure).

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vabljeni ste vsi mladi planinci in po želji seveda tudi starši.

Možno bo tudi plačati članarino.

Vaši mentorji

Število obiskov: 699298 , izdelano v 0.15782999992371 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si