CICI IZLET NA BRNICO; 8. april 2017    
   ... domov  
Matjaz, 13.04.2017 17:28

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" NA BRNICO (457nm.)

IZLET na BRNICO bo to soboto, 8. aprila z zborom ob 10:00 uri na parkirišču pri nekdanji Keramični tovarni Liboje v Kasazah.

Z Brnice je lep razgled po Savinjski dolini, preko Celja pa seže na obronke Paškega Kozjaka, Pohorja, Konjiške gore, Boča in Donačke gore, na severovzhodu pa na še vedno zasnežene Kamniško-Savinjske Alpe. Pri planinski koči, ki jo upravlja PD Liboje, je dovolj ravnine za naša rajanja, na razpolago pa bo tudi streha, če bi nam vreme malenkost ponagajalo.

Prevoz na izhodišče je z osebnimi vozili. Zbrali se bomo na parkirišču pri nekdanji Keramični tovarni Liboje v Kasazah. Po dobri uri hoje in premagani višini približno 180 m bomo prišli do našega cilja pri planinskem domu na Brnici (457 m). Potrebovali bomo krajši počitek, nato pa se bomo sprostili ob kakšni družabni igrici, izpolnili nalogo v vaši planinski izkaznici in se, upam, zadovoljni vrnili v dolino do našega izhodišča.

Na izhodišče se vrnemo okrog 13. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Malica naj bo iz nahrbtnika, v planinskem domu pa je možnost nakupa hrane in pijače.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu vpišite v razpredelnico v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec

Število obiskov: 699385 , izdelano v 0.16538786888123 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si