TABOR MLADIH PLANINCEV JEZERSKO 2017; 29. julij - 5. avgust 2017    
   ... domov  
Matjaz, 11.08.2017 21:50

MO PD ŽALEC, MO PD GALICIJA IN MO PD PREBOLD

VABIJO NA TABOR MLADIH PLANINCEV

JEZERSKO 2017

od sobote, 29. julija, do sobote, 5. avgusta 2017

Letos bo Planinsko društvo Žalec organiziralo 34. planinski tabor za mlade planince. Že nekaj let se nam v taboru pridružijo mladi planinci iz PD Galicija in PD Prebold. En teden bomo taborili ob Planšarskem jezeru na Jezerskem. Jezersko leži v gorski kotlini, ki jo je izoblikoval ledenik med Karavankami in Kamniško-Savinjskimi Alpami. Planinskih izletov tam okoli ne zmanjka: Češka koča, Kranjska koča na Ledinah, Kočna, Mala Baba, Velika Baba, Goli vrh, Virnikov Grintavec, slap Čedca ali Grintovec. Izleti bodo primerni za vse starostne skupine. Prosti čas bomo popestrili z ustvarjalnimi delavnicami, kopanjem v bazenu, orientacijo, športnimi tekmovanji, tabornim ognjem in družabnimi igrami ob njem. Skratka, ob pomoči vremena pričakujemo tudi letos zanimiv in nepozaben tabor.

Opis bivalnih prostorov:
V taboru bivamo pod velikimi vojaškimi šotori. Ležišče je od tal dvignjeno za višino evro palete in še nekaj centimetrov pene. Tudi odlagalna površina za prtljago je na leseni paleti. Pod vojaškima šotoroma sta tudi kuhinja in jedilnica, ki je obenem družabni prostor. Sanitarni blok sestavlja osem kemičnih stranišč, umivalnica s petimi pipami hladne vode in dve tuš kabini z ogrevano vodo. Kuhinja ponuja tri dnevne obroke in čez dan kadar koli sadje, osvežilne napitke in čaj.
Tabor vodi okrog dvajset odraslih planink in planincev. Največ je planinskih vodnic in vodnikov, ki organizirajo izlete v štirih "jakostnih" skupinah. V pomoč so jim tudi športni pedagogi, mentorice-pedagoginje, animatorke in animatorji in vaditelji orientacije. V kuhinji se za pripravo obrokov trudi kuharica, ki svoje delo opravlja tudi v eni izmed osnovnih šol, njen pomočnik in ekonom. V pomoč pa so jim tudi dnevne dežurne ekipe, sestavljene iz otrok in vodstva.

Kdo se nam lahko pridruži?
Tabor je namenjen otrokom od dopolnjenega tretjega razreda osnovne šole naprej.
Priporočamo ga predvsem otrokom, ki jih na hojo v hribe navajate že starši ali pa se redno udeležujejo šolskih planinskih izletov, ki jih organiziramo planinska društva. Tako otroci vnaprej spoznajo vodnike, mentorje in vrstnike, ki bodo tudi v taboru, vsaj malo pa se navadijo na zakonitosti planinarjenja. Prav tako naj otroci obvladajo osnove osebne higiene, morajo pa tudi znati uporabljati svojo opremo. Pri tem jim seveda pomagamo tudi odrasli, a vsega ne zmoremo zaradi drugih zadolžitev v taboru. Priporočamo, da se z otrokom pred prijavo pogovorite o življenju v taboru, kjer bodo morali pokazati dobršno mero samostojnosti, vzdržljivosti, medsebojnega sodelovanja in tovarištva. Povejte pa jim tudi, da jim bodo vedno v pomoč odrasli udeleženci tabora. To svetujemo zaradi dosedanjih izkušenj zlasti z najmlajšimi, ki so precej nesamostojni, zato toliko bolj pogrešajo domače. Planinski tabor je lahko ena najdragocenejših življenjskih izkušenj za otroka. Želimo, da so otroci med taborjenjem čim bolj povezani z naravo, zato naj ostanejo elektronske igrice in mobilni telefoni doma. Potreben stik z domačimi bo zagotavljal društveni mobilni telefon.

V tabor lahko sprejmemo do 65 otrok.

Koliko pa to stane?
Cena enotedenskega bivanja je 130 EUR, za drugega otroka v družini pa 110 EUR. V ceno je vključena celotna oskrba, prevozi, vstopnina za bazen, morebitno prenočevanje v koči, malice na planinskih izletih itd. Plačate jo lahko v treh mesečnih obrokih. Prvi obrok 40 EUR ob prijavi, drugega do 15. junija in tretjega do 15. julija.

Prijava je veljavna šele s plačilom prvega obroka, ki ga v primeru poznejše odpovedi zadržimo, saj stroški z organizacijo tabora že nastajajo.

Kako se lahko prijaviš?
Otroke lahko prijavite na sedežu Planinskega društva Žalec, Aškerčeva 13, Žalec, vsak četrtek in petek med 20. in 21. uro;
OŠ Petrovče pri mentorju planincev Petru Kavčiču;
PD Galicija/POŠ Trje pri mentorici Karmen Zupanc;
PS Ponikva/POŠ Ponikva pri mentorici Tanji Vasle;
PD Prebold pri mentorici Bojani Cestnik ali Maticu Pečovniku (070 550 314);
- do zapolnitve predvidenih mest v taboru (65 otrok).

Potrebne informacije o opremi in vsem drugem boste starši prejeli ob prijavi in pravočasno do začetka tabora.

Prijavnica, ostali obrazci, ki jih je potrebno izpolniti ter informacije o opremi so prav tako na voljo na http://www.pdzalec.si/index.php?stran=31 (spletna stran PD Žalec / Mladinski odsek / Obrazci).

Število obiskov: 752036 , izdelano v 0.16872715950012 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si