CICI NA KAL; 28. maj 2017    
   ... domov  
Matjaz, 28.05.2017 18:36

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" NA KAL (985 nm.)

IZLET na KAL bo to nedeljo, 28. maja 2017 z zborom ob 9.45 uri na parkirišču v Zabukovici pri bivši Minervi.

Kal je 985m visok vrh, ki se nahaja med bolj znano Mrzlico in manj znanim Klobukom. Z vrha na katerem stoji klop zaradi gozda ni lepega razgleda, nekaj ga je le proti zahodu.

Pri planinski koči, kjer bomo rajali in se igrali, je dovolj prostora, na razpolago pa bo tudi streha, če bi nam vreme malenkost ponagajalo.

Prevoz na izhodišče je z osebnimi vozili. Zbrali se bomo na parkirišču pri nekdanji Minervi v Zabukovici ter se skupaj odpeljali do izhodišča. Po dobri uri hoje bomo prišli do našega cilja pri planinskem domu na Kalu (985). Potrebovali bomo krajši počitek, nato pa se bomo sprostili ob kakšni družabni igrici, izpolnili nalogo v vaši planinski izkaznici in se, upam, zadovoljni vrnili v dolino do našega izhodišča.

Na izhodišče se vrnemo okrog 13. ure.

Z opremo si ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Malica naj bo iz nahrbtnika, v planinskerm domu pa je tudi možnosti nakupa hrane in pijače.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu vpišite v razpredelnico.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič
040 977 537

Število obiskov: 751996 , izdelano v 0.19092011451721 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si