POTEP DO MARTULJŠKIH SLAPOV; 18. junij 2017 - ODPOVEDANO!!    
   ... domov  
Matjaz, 13.06.2017 00:19

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA POTEP DO MARTULJŠKIH SLAPOV

V NEDELJO, 18. junija 2017

Lansko šolsko leto smo načrtovali zaključni izlet v Julijce. Višja sila nam je potep preprečila. Bo letos več sreče? Smo optimisti, zato razpis ponavljamo.

Podali se bomo torej na Gorenjsko?., kjer gore so. Sivo pot bomo premagovali s pomočjo avtobusa, v nadaljevanju pa uživali v hoji in čudoviti naravni kulisi. Pod eno od najbolj slikovitih gora, Špikom, se namreč nahajata Martuljška slapova. V idiličnem okolju padec vode deluje sproščujoče in človeka kar navda z energijo. Civilizacija se zdi daleč stran. Vsekakor vredno ogleda.

Osnovne informacije:
Avtobus bo izpred PD Žalec startal ob 7.00. Deset minut kasneje se bo ustavil pred OŠ Petrovče in ob 7.20 še pred POŠ Trje. Sledi slabi dve uri dolga vožnja do Gozda Martuljka. Od tu dalje pa peš.

Najprej mimo Spodnjega Martuljškega slapu ter nato do Ingotove brunarice na planini Jesenje. Tu se bomo lahko okrepčali s hrano iz nahrbtnika, pa tudi planšarija naj bi bila odprta. Do sem računamo, da bomo potrebovali kakšno uro.

Glede na počutje in pripravljenost se bo formirala skupina, ki bo po krajšem počitku nadaljevala pot proti Zgornjemu Martuljškemu slapu (ostali boste uživali na planini). Do tja je še ura vzpona, ki je na nekaterih mestih strm in izpostavljen, a dobro varovan z jeklenicami. V pomoč bodo tudi izkušeni vodniki iz PD Žalec in PD Galicija. Vse napore odtehta še ena čudovita naravna razglednica.

Na poti nazaj bomo še enkrat počivali pri brunarici in vsem, ki se niso odločili za pot do zgornjega slapu, izpovedali naše vtise.

Domov se vrnemo okoli 18. ure. Vabljeni ste vsi mladi planinci, pa seveda po želji tudi starši in stari starši. Pohoda se bo namreč udeležila tudi naša seniorska sekcija, s čimer želimo podpreti medgeneracijsko povezanost. Tokrat bomo začutili pravi gorski svet.

Oprema: OBVEZNA planinska obutev, anorak, dodatna majica, pokrivalo, čelada (tudi ne bo odveč, če jo kdo ima).

Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi na brunarici.

Cena: Stroški prevoza 9 evrov za otroka in 12 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev obvezno plačati ob prijavi.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji

Število obiskov: 752002 , izdelano v 0.21061897277832 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si