S CICIBANI NA CICI POHOD Z LUČKAMI OKROG RIBNIKA VRBJE; 24. november 2017    
   ... domov  
Matjaz, 24.11.2017 20:47

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" Z LUČKAMI OKROG RIBNIKA VRBJE

IZLET okrog ribnika Vrbje bo ta petek, 24. novembra z zborom ob 17.00 uri pred parkiriščem na začetku poti RIBNIK VRBJE

Južno od Žalca, tik ob Savinji, se nahaja zanimivo zavarovano območje, katerega osrednji del je Ribnik Vrbje, največja stoječa voda v tem delu doline. Okoli Ribnika je speljana zanimiva, 3 km dolga ekološka učna pot, ki je prehodna v vseh letnih časih, podnevi in ponoči.

Tokrat se bomo na izlet odpravili z lučkami in ker le-te pridejo do izraza, ko se stemni, bo tokrat naš izlet potekal v pozno-popoldanskih urah.

Zbrali se bomo na parkirišču na začetku poti, ki vodi proti Ribniku Vrbje.

Med potjo bomo "opazovali" bolj z ušesi, kot z očmi. Prisluhnili bomo življenju ob in v Ribniku Vrbje v nočnih urah. Ob poti bomo srečali nekaj zanimivih lesenih skulptur. Opravili bomo krožno pot okrog Ribnika. Izlet bomo popestrili tudi z iskanjem škratovih lučk.

Na izhodišče se vrnemo okrog 18.30. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak, ki ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo in kakšen priboljšek.

Zaželene so takšne in drugačne ...SVETILKE. Otrokovo in svojo udeležbo na izletu prijavite vzgojiteljici v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa ste vabljene tudi mamice, očki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo sodelovanja s starši, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili

PD Žalec
Rok Balažič
040 977 537

VABLJENI!

Število obiskov: 698798 , izdelano v 0.20952796936035 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si