SENIORJI NA SLIVNICO NAD CERKNICO; 11. april 2018    
   ... domov  
Matjaz, 13.04.2018 20:31

SLIVNICA, 1114 m, nad Cerknico

v sredo, 11. aprila 2018, pri pisarni PD Žalec ob 6.oo
(avtobusni prevoz)

"Nobenega dvoma ni: Slivnica je najbolj coprniška gora v Sloveniji, kar je znano že od nekdaj in kar je omenjal že znani polihistor Janez Vajkard Valvasor v svoji znameniti Slavi vojvodine Kranjske..."

Na pot ne vzemite coprniških metel. Zna se zgoditi, da bo veter temeljito pometal. Ker gremo tokrat malo dlje in z avtobusom, se bomo morebitnim mrkim in mokrim težavam od zgoraj izognili s kakšnim izletom v naši bližnji okolici. Če tudi pri nas na bo prehudo in od zgoraj ropotalo.

Uradno, 39 metrov pod vrhom Slivnice, je bila nekoč planinska koča. Danes je to gostilna s še vedno planinskim pridihom. Med domom in vrhom straši jama, ki "je baje polna zlobe in hudobije". A se vodniki s coprnicami še pogajamo. Tudi za razglede in naše dobro druženje. Javorniki in Manišija so blizu. V pogodbi pa bi radi imeli tudi Snežnik, Nanos, Krim in da bo pogodba držala, tudi Julijske Alpe s Triglavom. Se bomo pa coprnicam posebej zahvalili tudi za Savinjske Alpe.

Zato ta pot ne bo "coprniška". Čarobna naj bo. To pa že znamo. Premagali bomo kakšnih 500 metrov višinske razlike. Navzgor bosta tudi dve uri izrabe podplatov dovolj. Navzdol pa prelep pogled na čarobno Cerkniško jezero. Tudi jezero, kot vrh nad njim, je malo coprniško. Nekaj časa ga ni, potem pa postane mogočno. Tokrat bo. Obširno... Takrat, ko je, in potem, ko ga ni, je zanimivo, saj nam na maketi bolj nazorno strokovnjaki pokažejo in pojasnijo, kako je s tem svetovnim čudesom.

Naj vreme določi, kaj bomo v sredo vtaknili v nahrbtnik. Tokratni stroški vsebujejo "cvenk" za avtobus, po tvoji želji pa še za priboljšek na koči in morebiten ogled makete Cerkniškega jezera v muzeju v vasi Dolenje Jezero.

 

Zaradi organizacije prevoza se prijavite do nedelje zvečer. Cena prevoza je okvirno 15 EUR, če nas bo najmanj 17.

 

Vabljeni!

Dušan

Število obiskov: 699326 , izdelano v 0.18281698226929 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si