CICI NA GORO OLJKO; 22. april 2018    
   ... domov  
Matjaz, 22.04.2018 22:24

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" NA GORO OLJKO (733 nm.)

IZLET na Goro Oljko bo to nedeljo, 22. aprila 2018 z zborom ob 10.00 urina parkirišču pri gostilni Jug.

Gora Oljka je hrib, ki leži vzhodno od Šmartnega ob Paki. Na vrhu stoji cerkev svetega Križa, ki je bila zgrajena sredi 18.stoletja. Le nekaj metrov pod vrhom pa se nahaja planinski dom, ki je odprt vsak dan, razen ponedeljka. Z vrha, katerega staro ime je Križna gora, je lep razgled na Posavsko hribovje, Paški Kozjak, del Pohorja in vzhodnih Karavank ter Kamniško Savinjskih Alp.

Zbrali se bomo na parkirišču pri gostilni Jug. Pot bomo nadaljevali po gozdu proti vrhu Oljke. Med potjo bomo opazovali prebujanje narave, raziskovali majhne žuželke.... Na vrhu se bomo okrepčali z malico iz nahrbtnika. V planinskem domu, pa si je možno privoščiti tudi kakšen topel obrok. Potrebovali bomo krajši počitek, nato pa sprostili ob kakšni družabni igrici, izpolnili nalogo v vaši planinski izkaznici in se, upam, zadovoljni vrnili v dolino do našega izhodišča.

Na izhodišče se vrnemo okrog 14. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak, ki ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo,pijačo ter kakšen priboljšek.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu prijavite vzgojiteljici v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa ste vabljene tudi mamice, očki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo sodelovanja s starši, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

PD Žalec
Rok Balažič
040 977 537

VABLJENI!

Število obiskov: 751788 , izdelano v 0.16561484336853 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si