RAZPNIMO JADRA - POHOD NA KAL; 12. maj 2018    
   ... domov  
Matjaz, 06.05.2018 18:46

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKO ODSEK

VABI

NA KAL (985 m.)

V soboto, 12. maja 2018

Osnovne informacije: Akcija Razpnimo jadra že nekaj let velja za najmnožičnejšo rekreativno prireditev v naši občini. Pod omenjenim sloganom se bo tudi letos odvilo veliko športnih dogodkov. Planinski pohod na Kal je uvodna etapa letošnjega programa, ki bo združila planinke in planince vseh naših društev.

Mladi planinci PD Žalec in PD Galicija se bomo ob 7. uri in 30 minut dobili pod nekdanjim smučiščem Gozdnik, kjer bo dovolj prostora za parkiranje (cesta iz Zabukovice proti lovski koči na Gozdniku; bo označeno z napisom Razpnimo jadra).

Na Igrišah se bomo pridružili ostalim pohodnikom. Do vrha bomo v zmernem tempu hodili uro in pol. Teren ni zahteven.

Na vrhu vas čaka brezplačen brezalkoholni napitek, vsi udeleženci pa bomo vključeni v žreb praktičnih nagrad. ZKŠT Žalec, ki je glavni organizator, bo poskrbel tudi za različne zabavne igre (metanje obročev, skakanje v vrečah, vlečenje vrvi...). Prostora za zabavo je pri planinski koči res veliko.

Na startno mesto pohoda se vrnemo okoli 13. ure.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom in kakšna rezervna majica. Velja se zaščititi proti klopom, kajti del poti poteka po gozdu.

Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi v koči.

In še: Predhodna prijava ni potrebna.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji

Število obiskov: 739635 , izdelano v 0.20192098617554 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si