CICI NA GOLTE; 20. oktober 2018    
   ... domov  
Matjaz, 21.10.2018 21:58

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" GOLTE

IZLET na GOLTE bo to soboto, 20. oktobra
z zborom ob 9:00 uri Trje (pri OŠ), 9:15 Petrovče (pri OŠ), 9:30 (pri pisarni PD Žalec, ob športnem parku pri OŠ)

V dneh, ko jesen v naravi kaže svoje najlepše barve, je hoditi v gore še posebej lepo. Pot na točko tokratnega cilja bo ponudila bogato paleto tovrstnih užitkov. Naš cilj je smučarski center Golte, oziroma Mozirska koča.
A do tja se bomo pripeljali z avtobusom, potem pa uživali v hoji po tamkajšnji tematski krožni poti. Izvedeli boste marsikaj zanimivega, se predali čudovitim razgledom, našel pa se bo čas tudi za zabavo.

Osnovne informacije:
Avtobus bo startal izpred POŠ Trje ob 9.00. Petnajst minut kasneje se bo ustavil pred OŠ Petrovče in ob 9.30 uri še pred PD Žalec. Sledi približno uro dolga vožnja do Alpskega vrta pri Mozirski koči. Od tu dalje pa peš. Ko zaključimo s krožno turo, se bomo lahko še nekoliko okrepčali v koči Na koči in se prepustili užitkom, ki jih ponuja gorski svet in se pozabavali na prostem. Lahko se boste okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika ali pa si privoščili kaj z menija gospodarjev koče. Z vrha se vračamo z avtobusom.

Domov pridemo okoli 15.30. Vabljeni ste vsi mladi planinci, pa seveda po želji tudi vaši bližnji. Tokratno druženje organiziramo skupaj z MO PD Žalec, zato boste lahko izbirali med krajšo in daljšo turo. Obe sta tehnično nezahtevni.

Cena: Stroški prevoza - 5 evrov za otroka in 7 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev obvezno udeležbo potrditi na elektronki naslov cici.pdzalec@gmail.com, saj je število mest omejeno.
Po želji se nam lahko pridružite tudi z lastnim prevozom.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh PD Žalec in oglasnih deskah vrtcev.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Malica naj bo iz nahrbtnika. Možnost nakupa hrane in pijače je tudi na koči.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com zaradi zagotovitve zadostnega števila sedežev na avtobusu. Prijave sprejemamo do vključno četrtka 18.10. 2018. Dokončna potrditev udeležbe bo sprejeta ob plačilu v prostorih PD Žalec. Plačilo je možno v četrtek in petek od 20.00 do 21.00.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Z nami pa ste vabljene tudi mamice, očki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

PD Žalec
Rok Balažič
040 977 537

Poslano ogl. deske 4-6 let: *Žalec I, III, Zabukovica, Griže, Petrovče, Levec, Liboje, Trje, Ponikva

Število obiskov: 698805 , izdelano v 0.12913608551025 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si