MLADI NA BRNICO; 1. december 2018    
   ... domov  
Matjaz, 03.12.2018 12:35

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA BRNICO (457 m.)

V soboto, 1. decembra 2018

 

Osnovne informacije: Pred nami je mesec poln darov in sladkih dobrot. Ja, da ne bo slabe vesti, bo potrebno zaužite kalorije tudi pokuriti. Hoja v hrib je primeren način in za dobro popotnico v veseli december, te vabimo na potep na Brnico. Najbrž jo poznamo vsi. Gledamo jo vsak dan in tudi na njej je najbrž večina že bila. Na vrh vodi veliko poti, tokrat se bomo proti vrhu podali po vzhodnem grebenu, pred tem pa za ogrevanje opravili še dobra dva kilometra ravninske hoje po levem bregu Savinje. Na vrhu se bomo lahko okrepčali v koči ter izkoristili zelo primeren prostor za igro. V lepem vremenu je razgled na Celje čudovit. Do vrha bomo v zmernem tempu hodili slabo uro in pol. Tura ni zahtevna, na izhodišče se bomo vrnili po krajši poti.
Zbrali se bomo pri centralni čistilni napravi Kasaze. Ob 9. uri, da ne bo prezgodaj. Nazaj se bomo vrnili okoli 13. ure.
Vabljeni seveda tudi vaši starši.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom ter oblačila primerna včasih muhastemu jesenskemu vremenu.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi v koči.

In še: Predhodna prijava ni potrebna

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

 

Vaši mentorji

Število obiskov: 751994 , izdelano v 0.1618320941925 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si