SENIORJI OD BELVEDERJA DO STRUNJANA; 13. marca 2019 - ODPADLO    
   ... domov  
Matjaz, 05.03.2019 19:57

Seniorji od Belvederja do Strunjana

RONEK, 116 m

v sredo, 13. marca 2019, ob 7. uri pred PD Žalec

"Gojzarji" redko morje vonjajo. Tudi hribovci se redko navzgor zaženemo iz čiste nadmorske nule. Pa še oči, dober meter višje, od tam redko zrejo v očakovo 2864 metrov visoko plešo. Če bo zgornja modrina hotela, bo tokrat tako. Spodnje modrine bo pa v vsakem primeru na pretek.

Ob sedmih zjutraj bomo imeli pri pisarni društva "randi" z avtobusom. Po kofetu nekje vmes bomo noge spustili na svobodo v Simonovem zalivu v Izoli. Za razgibavanje bo šlo najprej naravnost ob obali, potem se bomo ogreli navzgor do hotela Belvedere, kjer se bomo znebili asfalta in se v celoti predali krajinskemu parku Strunjan.

Na poti zgoraj se bomo srečevali z oljčnimi nasadi, cipresami in širnimi razgledi. V drugem delu pa bomo večkrat stopili na sam rob 80 metrov globokega prepadnega in 4 kilometre dolgega klifa. Ta podoba je zaščitni znak slovenske obale, saj jo v celotnem Tržaškem zalivu med Strunjanom in Gradežem v Italiji najdemo le še pri Debelem rtiču. Spustili se bomo v Strunjan.

Opoldanski del bomo po počitku in "martinčkanju" namenili ogledu strunjanskih solin in sladko-slani laguni Stjuža. Okrog 14. ure bo možen topel obrok v bližnji gostilni Strunjan. Pot domov pa bomo začeli z vožnjo skozi še en naravni spomenik, Pinijev drevored, najdaljši tovrstni drevored pri nas.

Oprema: pohodni čelji, palice, rezervna oblačila glede na vreme. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, po želji pa topel obrok v gostilni (5 do 7 EUR). Domov se vrnemo do 18. ure.

Zaradi organizacije prevoza prosim za čimprejšnjo prijavo na tel. 031 320 242.

Se vidimo!
Dušan

Število obiskov: 698817 , izdelano v 0.12628388404846 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si