MLADI NA STOLP LJUBEZNI, 12. oktobra 2019    
   ... domov  
Matjaz, 13.10.2019 16:32

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA ŽUSEM (STOLP LJUBEZNI)

V SOBOTO, 12. OKTOBRA 2019

 

Na našem tradicionalnem krstu ste s plebiscitarno večino izbrali vzpon k stolpu ljubezni, kot naš naslednji izlet. To soboto bo prava priložnost, da ga skupaj obiščemo. Seveda se bomo do vznožja podali z avtobusom, saj leži na robu Kozjanskega. Po približno tri-četrt ure vožnje, bomo na lastni pogon nadaljevali od turistične kmetije Žurej. Gor jo bomo mahnili po strmi poti, na kateri si bomo v zaključnem delu sem in tja popestrili vzpon s pomočjo klinov in jeklenic. Brez strahu. Ni hudega, pa še vodniki bodo po potrebi v pomoč. Računamo, da bomo za vzpon potrebovali največ uro in pol.

Na vrhu (669 metrov visoko) kraljuje stolp, ki so ga poimenovali Stolp ljubezni. Koliko se te ta dotakne na vrhu nam še ni znano, vemo pa, da je s stolpa razgled v jasnem vremenu čudovit. Poleg stolpa se nahaja manjša okrepčevalnica, ki je običajno ob sobotah odprta.

Ko se bomo naužili razgledov, se spočili in okrepčali, se bomo pa sicer po daljši, a precej manj strmi poti vrnili v dolino.

Tudi pot nazaj ponuja marsikaj očem zanimivega.

Domov se vrnemo najkasneje do 15. ure.

 

Osnovne informacije:

Avtobus bo startal izpred POŠ Trje ob 8.00. Petnajst minut kasneje se bo ustavil še pred OŠ Petrovče.

Bodite primerno oblečeni in obuti (narezljan podplat).

Prijavnico oddajte mentorici ali mentorju.

Cena: Stroški prevoza - 7 evrov na osebo. Zaradi rezervacije sedežev obvezno plačati ob prijavi, najkasneje do četrtka, 10. 10, do 12. ure.

 

V primeru slabe vremenske napovedi ali neugodnih razmer, bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

 

Vaši mentorji

Število obiskov: 699304 , izdelano v 0.1359429359436 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si