MO POHOD NA SVETI TOMAŽ NAD VOJNIKOM; sobota, 30. novembra 2019    
   ... domov  
Matjaz, 01.12.2019 21:05

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

v soboto, 30. novembra 2019

NA SVETI TOMAŽ NAD VOJNIKOM

 

Po dobrem mesecu, ki so ga zaznamovale številne padavine, je ponovno čas za naš planinski potep. Naš tokratni cilj se bohoti nad Vojnikom. Kljub temu, da s svojo višino (nahaja se 444 metrov nad morjem) komaj dosega status hriba, ponuja pot precej lepih razgledov. Čaka nas zelo pestra in razgibana trasa. Hodili bomo po različnih terenih in ob sami poti bomo zares lahko občudovali naravo in njene značilnosti v tem letnem času. Delno bomo hodili tudi po gozdni učni poti, ki ponuja veliko zanimivega. Sam vzpon bo trajal dobro uro. Na vrhu stoji cerkev Svetega Tomaža, pod njo pa se nahaja planinski dom. Ob sobotah je zaprt, poteka še dogovarjanje, da bi ga za nas odprli. Sicer pa je tudi ob cerkvi dovolj prostora za igro. V dolino se bomo vrnili po drugi poti.

Osnovne informacije: Odhod avtobusa izpred PD Žalec 8.45. Ob 9.00 se bo avtobus ustavil pred OŠ Petrovče in četrt ure kasneje še pri POŠ Trje. Domov se vrnemo okoli 14. ure.

Cena avtobusnega prevoza: 4 evre otroci, 5 evrov odrasli. Zaradi rezervacije sedežev je potrebno obvezno plačati ob prijavi svojemu mentorju.
Hrana iz nahrbtnika, morebiti možnost okrepčila na koči.

Oprema: Primerna obutev (narezljan podplat), anorak, dodatna majica.

In še: V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Veselimo se srečanja.

Vaši mentorji in vodniki

Število obiskov: 751899 , izdelano v 0.19376182556152 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si