S CICIBANI NA "CICI POHOD" Z LUČKAMI OKROG RIBNIKA VRBJE; 30. novembra 2019    
   ... domov  
Matjaz, 01.12.2019 15:25

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" Z LUČKAMI OKROG RIBNIKA VRBJE

IZLET okrog ribnika Vrbje bo to soboto, 30. novembra z zborom ob 17.00 uri pred parkiriščem na začetku poti RIBNIK VRBJE.

 

Južno od Žalca, tik ob Savinji, se nahaja zanimivo zavarovano območje, katerega osrednji del je Ribnik Vrbje, največja stoječa voda v tem delu doline. Okoli Ribnika je speljana zanimiva, 3 km dolga ekološka učna pot, ki je prehodna v vseh letnih časih, podnevi in ponoči.

Tokrat se bomo na izlet odpravili z lučkami in ker le-te pridejo do izraza, ko se stemni, bo tokrat naš izlet potekal v pozno-popoldanskih urah.

Zbrali se bomo na parkirišču na začetku poti, ki vodi proti Ribniku Vrbje.

Med potjo bomo "opazovali" bolj z ušesi, kot z očmi. Prisluhnili bomo življenju ob in v Ribniku Vrbje v nočnih urah. Ob poti bomo srečali nekaj zanimivih lesenih skulptur. Opravili bomo krožno pot okrog Ribnika. Izlet bomo popestrili tudi z iskanjem škratkov.

Na izhodišče se vrnemo okrog 18.30. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak, ki ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo in kakšen priboljšek.

Zaželene so takšne in drugačne...svetilke.

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com, zaradi zagotovitve zadostnega števila vodnikov.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše.

Info: 040977537 (Rok) ali e-pošta: cici.pdzalec@gmail.com

 

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh PD Žalec.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič

 

Poslano ogl. deske 4-6 let: *Žalec I, III, Zabukovica, Griže, Petrovče, Levec, Liboje, Trje, Ponikva

Število obiskov: 699331 , izdelano v 0.13865613937378 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si