KANJAVČEVE POLICE; 5. septembra 2020    
   ... domov  
Matjaz, 07.09.2020 09:34

PLANINSKI DRUŠTVI ŽALEC in GALICIJA

vabita na

Kanjavčeve police
(Vodnikov Vršac ali opcija vzpon na Kanjavec)

v soboto, 5. septembra 2020

 

Pot po Kanjavških policah, je poznana pod različnimi imeni; drugo pogosto ime nosi po alpinistki "Pot Mire Marko Debelakove" ali skozi Rižo. Pot je v osnovi mišljena kot povezava med Doličem in Prehodavci, vendar je zaradi svoje atraktivnosti željen cilj. Prečenje po policah je tehnično zahtevno, ni za vrtoglave, na nujno potrebnih in izpostavljenih delih je zavarovana z jeklenico, v večjem delu pa ne in zahteva zanesljivost. Pot je izjemna s svojo skoraj vodoravno prečko med kočama z globokimi pogledi nad Trento, da direktne panorame nad Zadnjico in Trento niti ne omenjamo.

Povzpnemo se na Vodnikov Vršac (2194m), sestopimo preko Prehodavcev ali pa turo dodatno začinimo z vzponom na Kanjavec (2568m) in krožno sestop preko Doliča.

Izhodišče: Dolina Zadnjica v Trenti, z avtomobilom preko Kranjske gore in Vršiča.

Vzpon preko Komarja (zahtevna in izpostavljena pot) pod Dolič, kjer vstopimo na pot preko Kanjavčevih polic (zelo zahtevno, izpostavljeno) z vmesnim vzponom na Vodnikov Vršac do Koče na Prehodavcih. Sestop do izhodišča. Glede na dogovor možen vzpon na Kanjavec in sestop preko Doliča do izhodišča. Tura se podaljša za približno 3h.

Čas ture: 9 - 12h
Zahtevnost: zelo zahtevna tura, deloma brez varovanja
Oprema: Obvezna je čelada, priporočljiv je ferata komplet, čelna lučka, palice, primerna obutev za visokogorje, malica in pijača iz nahrbtnika, plačana članarina PD za 2020
Primernost: Zaradi dolžine ture, ki jo bomo izvedli v enem dnevu ter zavarovane / nezavarovane in deloma zelo izpostavljene poti, je tura zelo zahtevna. Primernejša je za tehnično in kondicijsko odlično pripravljenega pohodnika.

Odhod ob 3:30 izpred pisarne PD Žalec, zbor ob 3:15. Lahko se dogovorimo tudi glede odhoda v petek zvečer in spanje v eni od planinskih koč v bližini.

Lasten prevoz, potrebna vinjeta. Stroške prevoza dogovorimo glede na razpored po avtomobilih.

Tura le v lepem in stabilnem vremenu.

Vodnik:     Bogdan Kreča      031 565 423     e-pošta: bogdan.kreca@triera.net

Število obiskov: 699457 , izdelano v 0.13477516174316 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si