CICI POHOD NA ŠMOHOR; 29. maj 2021    
   ... domov  
Matjaz, 25.05.2021 22:17

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" na ŠMOHOR (784 m)

 

IZLET na Šmohor bo to soboto, 29. maja z zborom ob 10.00 uri na parkirišču pri kamnolomu v Libojah.

 

V soboto se bomo zbrali, da se bomo na en kratek planinski izlet podali. Tokrat bomo odšli na Šmohor nad Laškim. Dom na Šmohorju se nahaja med Laškim, Libojami in Zabukovico.

Dobili se bomo pri kamnolomu v Libojah in se skupaj odpeljali do izhodišča. Pot proti domu nas bo vodila skozi široke gozdne poti, travnike ... Naš cilj bo sicer dom na Šmohorju v kolikor bo še moči v nogah pa se bomo odpravili še proti oz. na Malič. Pri domu bomo imeli daljši postanek, da se odpočijemo in napolnimo želodčke. Priporočamo malico in pijačo iz nahrbtnika. Da nam bo čas hitreje minil bomo za otroke pripravili tudi zabavne igre.

Zbrali se bomo na parkirišču pri kamnolomu ob 10.00 uri.

Na izhodiščno točko se bomo vrnili predvidoma okrog 13.00. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak, ki ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo in kakšen priboljšek.

 

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com, zaradi zagotovitve zadostnega števila vodnikov.

 

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let.

 

Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše, da pa bo tudi varneje se bomo vsi skupaj držali priporočil NIJZ-a.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič

Število obiskov: 752019 , izdelano v 0.17370510101318 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si