CICI IN MLADI PLANINCI NA ŠMOHOR; 29. maja 2021    
   ... domov  
Matjaz, 29.05.2021 22:19

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI NA

ŠMOHOR (784 m.)

v soboto, 29. MAJA 2021

 

Zelo debelooo leto je minilo od našega zadnjega skupnega planinskega potepa. Mnogi smo v tem presnetem "koronskem" obdobju sicer bili pohodniško aktivni v krogu svojih najbližjih, a verjamem, da smo naša potepanja že pošteno pogrešali. Čakali smo in čakali... Pravijo, da kdor čaka, dočaka. V soboto se bomo skupaj napotili na Šmohor. Mnogi ga dobro poznate. Je zelo priljubljena točka pohodnikov, na kateri stoji mogočen planinski dom. Seveda bomo upoštevali aktualna navodila NIJZ za skupna druženja. Bodimo odgovorni do sebe in drugih.

Osnovne informacije: Dobimo se ob. 9.30. uri na parkirišču pod Kotečnikom (na desni strani cestišča, približno 500 metrov za kamnolomom Liboje). Tja vas pripeljejo starši, ki se po želji lahko seveda pridružijo izletu. Na zbornem mestu vas bomo čakali mentorji in vodniki. Na Šmohor se bomo povzpeli po nekoliko daljši, a položnejši poti. Predviden čas hoje do koče je ura in pol. Spustili se bomo po krajši različici poti, ki pa tudi ne bo prestrma. Na vrhu bo dovolj časa za klepet, oddih in igro. Na zborno mesto se bomo vrnili okoli 14. ure.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom, anorak in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila v koči.

In še: V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.
Predhodne prijave niso potrebne.

Vaši mentorji

Število obiskov: 752023 , izdelano v 0.17291712760925 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si