SENIORJI V LOGARSKO DOLINO IN NA OKREŠELJ; 7. julija 2021    
   ... domov  
Matjaz, 22.07.2021 22:10

SENIORJI V LOGARSKO DOLINO IN NA OKREŠELJ (1396m)

v sredo, 7. julija 2021

 

Logarska dolina je ena najlepših alpskih dolin. Dolga je 9 km. Pri tleh je vsa zelena, pod modrino neba pa do višine 2400 m zaradi ostenij bela. Pri zelenem je vabljiva zaradi številnih znamenitosti, ki ne zahtevajo nobenih naporov. Pod modrino pa vabijo korajžne, ki radi svet opazujejo z vrha navzdol. Za oboje je dan lahko prekratek in zaradi obojega je obisk priporočljiv za vsakogar. Zato predlagam izlet dvema skupinama. Eno imenujmo "zelena", drugo pa "bela". Rad bi, da se po dolgem času znova družimo vsi, tudi tisti, ki iz različnih razlogov ne morete več hoditi z nami.

ZELENA SKUPINA: V Logarski dolini je kar nekaj slapov in slapičev. Brez posebnih naporov si je mogoče ogledati vsem znani slap Rinko z Orlovim gnezdom in slap Palenk pri hotelu Plesnik. Zanimiva so tudi drevesa, katerih premeri debel merijo med 4,5 in 5 metrov: Logarjeva lipa, macesen na Klemenči jami, Plesnikov brest, Icmanova smreka. Počitek in "notranja" podpora pa je možna pri domu v Logarski dolini. Zaradi našega prvega planinskega tabora l.1983 navijam za Dom planincev. Obe gostišči sta ob glavni cesti.

BELA SKUPINA: Parkiramo na koncu doline. Noge ogrejemo z vzpončkom na Orlovo gnezdo. Z njega je najlepši razgled na slap Rinko. Tam je možen tudi "mikro slapič" v grlo. A bolj navijam za fotke in užitek. Slap nas bo spremljal pol vzpona do Okrešlja, če bo vetrc pravi, pa tudi narahlo ohlajal. Pot je zmerno strma, kamnita, deluje visokogorsko, a ob zbranosti ni nevarna. Nad slapom pa se spremeni v gozdno pot, ki nas po skupno dobri uri odloži pri novonastajajoči koči na Okrešlju. Začasna kočica ponuja tekoče in nekaj tudi za pod zob. Predvsem pa si bomo privoščili razglede pod modrino.

Za vzpon, počitek in sestop bomo rabili približno štiri ure.

Toliko časa bo imela na voljo tudi skupina, ki bo ostala v dolini.

Če nas bo dovolj, gremo z avtobusom, sicer pa z osebnimi avtomobili.

Dobimo se torej v sredo, 7. julija, ob 7.00 pred sedežem PD Žalec.

Prosim za prijavo do ponedeljka zvečer.

Se vidimo! Dušan

Število obiskov: 698807 , izdelano v 0.12962293624878 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si