MLADI NA HOM; 12. marca 2022    
   ... domov  
Matjaz, 13.03.2022 22:23

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI NA

HOM (605 m.)

v soboto, 12. marca 2022

 

Epidemiološke razmere so ugodnejše in skrajni čas je za kakšen skupinski planinski potep. Za prihajajočo soboto vremenoslovci pravijo, da bo vreme za gibanje v naravi primerno. Zato bomo to izkoristili in jo skupaj mahnili na Hom. Mnogi ga dobro poznate. Je zelo priljubljena točka pohodnikov, na kateri stoji mogočen planinski dom in ponuja čudovit razgled na našo dolino.

Osnovne informacije: Dobimo se ob. 9.00. uri na parkirišču pri OŠ Griže. Tja vas pripeljejo starši, ki se po želji lahko seveda pridružijo izletu. Na zbornem mestu vas bomo čakali mentorji in vodniki. Na Hom se bomo povzpeli po le na nekaterih delih nekoliko strmejši poti. Predviden čas hoje do koče je ura in četrt. Spustili se bomo po drugi različici poti, ki pa tudi ne bo prestrma. Na vrhu bo dovolj časa za klepet, oddih in igro. Na zborno mesto se bomo vrnili okoli 13,30 ure.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom, anorak in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila v koči.

In še: V primeru izrazite spremembe vremenske napovedi na slabše, bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec. Na vrhu boste po želji lahko tudi poravnali članarino za tekoče leto.

Predhodne prijave niso potrebne. Veselimo se skupnega druženja.

Vaši mentorji in vodniki.

Število obiskov: 751786 , izdelano v 0.16516208648682 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si