BOČ; 9. aprila 2022    
   ... domov  
Matjaz, 05.04.2022 14:33

PD GALICIJA in PD ŽALEC

vabita

na pohod na Boč (980 m),

ki bo v soboto, 09.04.2022, ob 7.00 uri izpred POŠ Trje.

 

Prevoz bo organiziran z osebnimi avtomobili, vsak udeleženec se pred odhodom sam dogovori za prevoz.

S Trja se bomo peljali do avtoceste, pot nadaljevali v smeri Maribora in izstopili pri izvozu za Slovenske Konjice. Cesta nas bo peljala skozi Dražo vas, Žiče, Loče in v Zgornjih Poljčanah bomo parkirali.

S parkirišča bomo peš nadaljevali po cesti oz. gozdni poti, ki sprva poteka po kolovozu in se vzpenja po dnu dolinice. Pot naprej se začne vzpenjati in nas pripelje na kolovoz, katerega samo prečimo (pot desno gre do doma na Boču).
Od tu naprej se pot zmerno vzpenja in nas mimo križa pripelje na naslednji kolovoz. Po približno eni uri hoje pridemo na razpotje, kjer bomo nadaljevali pot čez Balunjačo. Pot s pomočjo varoval preči vznožje pečin. Prehod pod pečinami ni težaven je pa nekoliko izpostavljen padajočemu kamenju. Naprej se pot strmo vzpne in nas pripelje na kolovoz, ki se zložno vzpenja ob vojaškem območju. Ko zapustimo bližino vojaškega območja sledi le še par minut hoje in prispemo na vrh Boča. Tu se vzpon še ne konča, saj imamo pred seboj še 20 m visok razgledni stolp, na katerega se lahko povzpnemo po strmih stopnicah. Napor bo poplačan s čudovitim razgledom.

Po krajšem postanku in malici iz nahrbtnika se bomo spustili do Planinskega doma na Boču, kjer se boste lahko še dodatno okrepčali. Po počitku se bomo vrnili nazaj v Zgornje Poljčane, kjer nas bo čakal prevoz.

Hoje bo za okoli 4 ure, imejte primerno planinsko obutev, rezervna oblačila in planinske palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Možnost nakupa hrane bo tudi na koncu na Planinskem domu na Boču. Domov se bomo vrnili okoli 16.00 ure.

Prijave sprejema do četrtka, 07. 04. 2022, na mobi 031 864 826, vodnik Viktor Furman, ki Vas tudi vljudno vabi na pohod.

V primeru slabega vremena pohod prestavimo na kasnejši datum.

Število obiskov: 699450 , izdelano v 0.13414001464844 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si