ZADNJE OBVESTILO PRED TABOROM DOVJE 2022    
   ... domov  
Matjaz, 15.07.2022 21:53

PLANINSKI TABOR - DOVJE 2022

Zadnje obvestilo pred taborom !

Draga mlada planinka/planinec, spoštovani starši!

Še malo in gremo na planinski tabor! Se veselite kot mi?

KDAJ?
- v soboto, 30. julija 2022

KJE SE DOBIMO?
- pri POŠ Trje ob 8.15 uri, odhod avtobusa ob 8.30
- pri OŠ Petrovče ob 8.30 uri, odhod avtobusa ob 8.45
- v Žalcu pred pisarno Planinskega društva Žalec ob 8.45 uri, odhod avtobusa ob 9.00 uri
- v Preboldu pred osnovno šolo, ob 9.15 uri, odhod avtobusa ob 9.30 uri

KAJ ŠE MORATE STORITI DO TAKRAT, ČE TEGA NISTE STORILI DO SEDAJ ?
- Do odhoda poravnajte stroške tabora, ki znašajo 150,00 EUR (ali 130,00 EUR za drugega in naslednjega otroka iste družine) ali razliko, če ste delno stroške že vplačali. Prosimo, da to storite najkasneje do četrtka, 28. julija 2022, da ne bomo imeli nepotrebnega dela še v petek in soboto, ko bomo vsi polno zaposleni. Plačilo za stroške tabora lahko nakažete tudi na naš transakcijski račun (za sklic navedite 00 2022) ? za udeležence iz PD Prebold na TRR PD Prebold. V primeru nakazila morate to storiti najkasneje do srede, 27. julija 2022. Številka TRR PD Žalec je navedena spodaj na tem obvestilu.
- Plačati morate tudi članarino pri enem od planinskih društev, včlanjenih v Planinsko zvezo Slovenije. Ker začne planinsko zavarovanje veljati šele ob vpisu v računalniški sistem PZS, morate to storiti takoj, sicer zavarovanje ne bo moglo veljati v času tabora. Oddati (če še niste) nam morate tudi s strani staršev izpolnjeno zdravniško potrdilo ter izjavo starša oziroma skrbnika
- Na sedežu PD Žalec smo vam na voljo ob četrtkih od 20. do 21. ure.
- Obrazec zdravniškega potrdila in spisek opreme najdete na naši spletni strani http://www.pdzalec.si Mladinski odsek - obrazci (http://www.pdzalec.si/index.php?stran=31).
- Prav tako so na naši spletni strani slike postavljenega tabora Dovje 2022 - (http://pdzalec.si/galerija/thumbnails.php?album=565).

KAJ VAM SVETUJEMO?
- Tabor se nahaja na nadmorski višini okoli 850 m, na pobočju Karavank nad naseljem Dovje, pripravljeni moramo biti na vse vremenske razmere. Zaželeno je, da s seboj vzameš dovolj toplih in rezervnih oblačil, če spalna vreča ni za hladnejše noči in te rado zebe. Dobro je tudi, če imaš zraven kakšne rezervne čevlje za primer dežja (če boš imel/a vse ostale mokre). Vsa rezervna oblačila imej v plastičnih vrečkah, te pa v potovalki ali kovčku, saj je tako večja verjetnost, da bodo ostala suha.
- Ne pozabi na družabne igre, ki jih boš delil s starimi in novimi prijatelji, kakšno stvar za osebno crkljanje, manjšo pozornost za prijatelje pa tudi kakšno sladkarijo. Ker pa se bomo en dan kopali, ne pozabi na kopalke in brisačo za kopanje. S seboj imejte tudi sredstvo za zaščito pred žuželkami.

KAKO SMO DOSEGLJIVI V ČASU TABORA?
- Starši, pokličete nas lahko na telefonsko številko 041 705 738 med 17. in 18. uro! Klic naj bo vzpodbuden, saj vaši otroci tudi z nami rastejo v samostojne osebnosti. Tudi to je eden od namenov tabora. Organizatorji pa obljubljamo, da bodo naša pojasnila iskrena. Klic na to številko vam omogoča tudi osebni stik z vašim otrokom.

OBISKI STARŠEV?
- v taboru ste dobrodošli tudi starši - lahko pridete na obisk ali pa se nam pridružite na kakšni turi, razen če bi se v času do pričetka tabora razmere v povezavi z COVID-19 poslabšale. V takem primeru bomo morali obiske staršev omejiti ali morebiti tudi prepovedati.
V primeru obiska vas prosimo le, da nas o tem obvestite vsaj en dan prej na v prej omenjeno številko in sporočite, če boste tudi kaj pojedli (po ugodnih cenah).

KDAJ SE VRAČAMO?
- Iz tabora se vračamo v soboto, 6. avgusta 2022, med 14.00 in 16.00 uro.

KJE SE BOMO NAHAJALI?
- Tabor se nahaja nad naseljem Dovje, na prostoru nekdanje karavle JNA, na pobočju Karavank nasproti vstopa v dolino Vrat

KAJ BOMO DELALI IN KDAJ?
- Po planu bomo imeli v nedeljo, torek, sredo in petek planinske izlete ? po skupinah na različne vrhove.
- Ponedeljek je rezerviran za orientacijo, športne in družabne igre, v četrtek bomo obiskali bazen in imeli popoldanski piknik. Poleg tega bomo vsak dan namenili družabnim in športnim igram, zvečer pa druženju ob tabornemu ognju.
- Otroci boste v skupine za planinske izlete razdeljeni glede na starost, sposobnosti, pa tudi morebitne želje bomo upoštevali, če se bo dalo.
- Izvedba plana dela in izleti pa so v pretežni meri odvisni od vremenskih razmer in se lahko razlikujejo od navedenega načrta. Starši, če pridete na obisk, še vedno velja najava na 041 705 738 med 17. in 18. uro.

KAJ SI ŽELIMO?
- Upamo, da boste te dni do tabora preživeli čim lepše ter v velikem pričakovanju, ki ga bomo na taboru skupaj delili. Vsi skupaj se bomo potrudili, da nam bo lepo. Vsak od nas, velja tudi za organizatorje, bo moral prispevati svojo dobro voljo, iskrene misli, strpnost, spoštovanje do narave in še kaj prijateljskega. Le tako nam bo uspelo, da si naredimo čudovit teden.

ČESA SI NE ŽELIMO?
- Samo narava, domiselnost in prijateljstvo bodo z nami. Naj mobilni telefoni in elektronske igrice ostanejo doma. Prinesimo s seboj, kar je najboljšega v nas. Tako nam bo lepše in nepozabno!

 

Torej, se vidimo v soboto, 30. julija 2022. Do takrat pa se imejte lepo!

Planinski pozdrav!
PD Žalec, PD Prebold in PD Galicija

Število obiskov: 708434 , izdelano v 0.13012599945068 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si