CICI POHOD NA GORO; 8. oktobra 2022 - NOV POSKUS    
   ... domov  
Matjaz, 09.10.2022 20:06

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC
MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" na KUNIGUNDO (GORO)

IZLET na Kunigundo (Goro), ki bo v soboto, 8. oktobra 2022

V soboto se spet bomo po dolgem času zbrali, da se bomo na en kratek planinski pohod podali. Odšli bomo na Kunigundo, kjer bomo imeli sprejem novih Cici planincev in mentoric.

Kunigunda je poznana po več imenih, kot so Gora ali Šentjungart. Na vrhu se nahaja planinski dom in cerkev svete Kunigunde, ki je bila zgrajena v 14. stoletju. Gora je priljubljena izletniška točka na Štajerskem med Celjem, Dobrno in Vojnikom. Kljub skromni višini in delni poraščenosti vrha, se nam z vrha odpira lep razgled na osrednjo Štajersko.

Na vrhu bomo za otroke pripravili zabavne igre, da nam bo čas hitreje minil in sprejem novih Cici planincev ter mentoric ter se okrepčali s čajem. Sprejem bo potekal skozi igro in praktično nalogo. Članarino lahko plačate ob četrtkih v prostorih društva ali na kakšnem od naslednjih izletov.

Dobimo se ob 10.00 pri Društvu upokoncev v Galiciji kamor se bomo po končanem izletu tudi vrnili.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čim bolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Hrana naj bo iz nahrbtnika.

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com in mentoricam v vrtcu, zaradi zagotovitve zadostnega števila vodnikov.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše.

Info: 040977537 (Rok) ali e-pošta: cici.pdzalec@gmail.com in pri mentoricah v vrtcu.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič

 

Poslano ogl. deske 4-6 let: *Žalec I, III, Zabukovica, Griže, Petrovče, Levec, Liboje, Trje, Ponikva

Število obiskov: 699496 , izdelano v 0.12858510017395 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si