MLADI NA KOČO NA KLEMENČI JAMI; 10. junija 2023 - ODPOVEDANO    
   ... domov  
Matjaz, 07.06.2023 15:13

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

v soboto, 10. 6. 2023

na Kočo na Klemenčo jamo

 

Dragi mladi planinci.

Čaka nas zaključni izlet v aktualnem šolskem letu. Za konec se bomo podali nekoliko više, v naročje skalnatih velikanov. Pod mogočno Ojstrico, ki jo lahko občudujemo tudi iz naše doline, se na čudoviti Klemenškovi planini, nahaja Koča na Klemenči jami. Stara lesena koča izžareva toplino in nas spominja na preteklost. Planina je izhodišče za obisk kar nekaj dvatisočakov, ponuja pa krasne razglede. In v tem okolju si bomo privoščili oddih, se malo pozabavali s kakšno igrico ter si pogledali najdebelejši macesen v Sloveniji. "Bajsi" domuje le deset minut hoje stran.

S hojo bomo pričeli na Razpotju v Logarski dolini. Za vzpon bomo potrebovali uro in četrt zmerno ubranega koraka, nazaj pa, po delno drugi poti, nekaj minut manj. Po vrnitvi v eno najlepših dolin, se bomo pomudili še pri slapu Palenk. Potem pa... nazaj domov. Verjamemo, da dobre volje in polni lepih vtisov.

Pot je deloma precej strma in v kratkem odseku tudi izpostavljena, vendar varovana. Ne bo hudega. V pomoč vam bomo tudi vodniki in mentorji.

Avtobus starta ob 8.00 izpred POŠ Trje, ob 8.15 bo pred OŠ Petrovče, petnajst minut kasneje se bo ustavil še pred PD Žalec. Čaka nas dobra ura vožnje do Logarske doline. Nazaj se vrnemo okoli 16. ure.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom !!, oblačila primerna vremenskim razmeram in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice.
Okrepčilo iz nahrbtnika, možnost nakupa hrane in pijače na koči.

Stroški: Cena prevoza je 10 EUR. Strošek prevoza je potrebno OBVEZNO poravnati ob prijavi, saj je število mest na avtobusu omejeno. Prijaviti se je potrebno do torka, 6. 6. 2023.

In še: Na izletu bo možno tudi plačati članarino za tekoče leto. V primeru deževne napovedi bo izlet odpadel. Morebitno odpoved bomo objavili na šolskih spletnih straneh in spletni strani PD Žalec.

Vaši vodniki in mentorji

Število obiskov: 751776 , izdelano v 0.18667697906494 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si