MLADI NA GONŽARJEVO PEČ; 10. novembra 2023    
   ... domov  
Matjaz, 13.11.2023 18:41

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

PO POTEH VINSKE GORE - Gonžarjeva peč (575 m)

v petek, 10. novembra 2023, ob 16.30>

 

Krompirjevih počitnic je konec. Čas je, da se malo razmigamo. Zato tokrat odhajamo na predmartinov popoldansko-večerni pohod po delu krožne poti "Po poteh Vinske Gore". Ostajamo v domačih logih, zato vas bodo na izhodišče pohoda pripeljali vaši starši. Iz središča Vinske Gore se bomo podali mimo lehnjakovega vršaja pod cerkvijo sv. Janeza Krstnika. Začetni del poti bo nekoliko strmejši in se bo še nekoliko stopnjeval do vzpona na markantno pečino-Gonžarjevo peč. Ta odsek poti je kratek, a nekoliko zahtevnejši ter izpostavljen. Vendar bomo zanesljivo zmogli s primernim tempom hoje in s primerno obutvijo. Nadaljevali bomo zložno do turistične kmetije Tuševo, kjer bomo imeli postanek in možnost okrepčila. Ob kmetiji je tudi manjše igrišče, ki ga bomo izkoristili za zabavno igrico. Po pavzi se bomo spuščali mimo vasi Lipje vse do cilja pri piceriji Hof (bivše gostišče Obirc) v Črnovi. Sem vas bodo okoli 19.30 prišli iskat vaši starši.

 

Osnovne informacije: V Vinsko Goro pred Večnamenski dom vas pripeljejo starši do 16.30, ko je start pohoda. Ob približno 19.30 vas starši pridejo iskati na cilj k piceriji Hof (bivše gostišče Obirc) v Črnovo.
Start in cilj nista na istem mestu!

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice.
Hrana iz nahrbtnika. Obvezna svetilka (najbolje čelna svetilka).

In še: Najavite svojo udeležbo pri svojih mentorjih najkasneje do četrtka, 9. novembra do 12.ure.
V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v četrtek zvečer odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

 

Vaši mentorji

Število obiskov: 708444 , izdelano v 0.1372549533844 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si