Občni zbor 2015    
   ... domov  


OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA ŽALEC 2015

V petek, 20.03. je bil v predavalnici I.osnovne šole v Žalcu redni občni zbor našega planinskega društva.

Po pozdravu predsednika društva je Mešani planinski pevski zbor zapel tri pesmi in s tem popestril občni zbor. V svojih poročilih so načelniki vodniškega, mladinskega in markacijskega odseka ter gospodar in blagajničarka opisali dejavnost društva v preteklem letu. Zastavljeni cilji so bili doseženi. Vreme v lanskem letu ni bilo vedno naklonjeno akcijam društva, vendar so bile le-te v glavnem izvedene. Poleg izletov mladih so bili organizirani tudi izleti predšolskih otrok. Tudi mladinski planinski tabor na Soriški planini je bil uspešen. Markacijski odsek je v preteklem letu po žledolomu dobro skrbel za planinske poti. Markacisti so bili v Postojni na tečaju za varno delo z motorno žago. Državno prvenstvo v planinski orientaciji je bilo v Spodnji Savinjski dolini, zato je bilo društvo soorganizator prireditve. V kategoriji B je bila naša ekipa tretja. Z novim letom je začela delati čistilna naprava na Bukovici. Člani društva so v preteklem letu opravili preko 4.000 prostovoljnih delovnih ur.

V letu 2014 je društvo štelo 216 članov, med njimi je bilo 131 mladih. Poleg tega imamo še enajst podpornih članov. Število dežurnih parov v planinskem domu na Bukovici se je v preteklem letu povečalo na tri. Število planinskih vodnikov je 19.

Zelo spodbudno je, da so člani društvu donirali od 0,5% dohodnine preko 191 evrov. Tudi mladinskega planinskega tabora ne bi mogli organizirati brez donacij.

Cilji za leto 2015 so podobni: uresničiti vse planirane izlete iz koledarčka in mladinski planinski tabor, pripraviti dokumentacijo za povečanje terase na Bukovici, urediti cesto do planinskega doma na Bukovici.

Občni zbor so pozdravili predstavniki planinskih društev: Galicija, Zabukovica, Polzela, Trbovlje, Kum, Šempeter ter predstavnik ZKŠT Žalec.

Druženje smo nadaljevali v jedilnici šole.

Število obiskov: 211 , izdelano v 0.17060089111328 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si