Občni zbor 2013    
   ... domov  


OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA ŽALEC 2013

V petek, 22.03. je bil v predavalnici I.osnovne šole v Žalcu volilni občni zbor našega planinskega društva.

Po pozdravu predsednika društva je Savinjski kvartet zapel tri pesmi in s tem popestril občni zbor. V svojih poročilih so načelniki vodniškega, mladinskega in markacijskega odseka ter gospodar in blagajničarka opisali dejavnost društva v preteklem letu. Zastavljeni cilji so bili doseženi. Vreme nam je v lanskem letu nagajalo bolj, kot smo bili vajeni prejšnja leta. Tako je nekaj izletov odpadlo, malo smo bili prisiljeni "mešat" z datumi, kakšen izlet pa smo tudi skrajšali. To velja za izlete mladinskega odseka in izlete za odrasle. A je večino vsega le pod streho. Tudi mladinski planinski tabor v Podvolovljeku je bil uspešen. Markacijski odsek je v preteklem letu dobro skrbel za planinske poti. Državnega prvenstva v planinski orientaciji na Golteh so se udeležile štiri naše ekipe; V kategoriji G je bila naša ekipa druga, poleg tega smo osvojili še dve šesti in eno sedmo mesto.

Lansko leto je društvo štelo 156 članov, med njimi je bilo 78 mladih. Poleg tega imamo še enajst podpornih članov. Število dežurnih parov v planinskem domu na Bukovici se je v preteklem letu povečalo na tri. Število planinskih vodnikov je 19.

Zelo spodbudno je, da so člani društvu donirali od 0,5% dohodnine preko 240 evrov. Tudi mladinskega planinskega tabora ne bi mogli organizirati brez donacij.

Na občnem zboru je bilo izvoljeno tudi novo/staro vodstvo za naslednja štiri leta, poleg tega so bila sprejeta nova pravila društva. Nova pravila so zamenjala star in z zakonodajo o društvih neusklajen statut.

Cilji za letos so podobni: uresničiti vse planirane izlete iz koledarčka in mladinski planinski tabor, pripraviti dokumentacijo za povečanje terase na Bukovici, urediti pisarno na Aškerčevi.

Zaslužnim članom društva so bila podeljena priznanja Planinske zveze Slovenije, vodniške komisije in komisije za pota pri PZS.

Občni zbor so pozdravili predstavniki planinskih društev iz Galicije, Zabukovice, Liboj, Prebolda, Šempetra, Trbovelj, predstavnik Savinjskega meddruštvenega odbora in predstavnik ZKŠT Žalec.

Nato smo se "preselili" v jedilnico šole na zakusko in sproščeno druženje.

Število obiskov: 908 , izdelano v 0.17478513717651 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si